Del III: Wien

2011-10-17
-Här kommer de bilder som vi har tagit med min nikon.
De inläggen vi gjorde när vi var på resande fot var självklart för allas ögon, men kanske lite extra för våra nära och kära så de kunde hålla koll på vad vi fulirade oss med.
Nu kommer det komma ett inlägg från varje stad. Med favorit bilderna.. eller med några av favorit bilderna för vi har tagit mååånga bilder. Enjoy!
.
Vi har kommit fram till del tre av vår resa.
Vi åkte från Prag och ca fyra timmar senare var vi framme i Wien. Efter någon vecka på resande fot började vi få in gunget och det tog bara fyrtio minuter till vårat hotell. Vi bodde i en gamal byggnad som hade en snyggtrappa upp till vårt rum. Vårt rum hade stora härliga fönster med utsikt mot vackra byggnader.
.
Gröna parker, Vackra kyrkor, Sigmund Freuds park (som inte var mycket att hänga i julgranen), Mycket affärer, Mozart, var bara lite av det vi pysslade med i Wien. Vi åt en varsin pizza sista kvällen i Wien som var bland det bästa Elin smakat. Min farfar fyllde år så honom ringde jag när vi satt och åt en kringla vid Albertinaplatz.
Vi åkte inte en enda tunnelbana när vi strosade runt i Wien. Underbart om man frågar mig. Måste säga att wien överraskar mig. Wien har något som jag inte kunde sätta fingret på.
.
Guldkornet i Wien: Svårt faktiskt. Det var nog när jag stannade vid en kiosk och köper kringla och vatten (?) Elin helt förvånad slår vi oss ner på Albertinaplatz och myser.(vet inte varför men det är det första som poppar upp)
Morgonen började med att vi besökte Votiv Kirche. Elin skvätte vatten (vigvatten enligt elin) i ansiktet för männen framför henne gjorde det.
Vi forsatte ner längst Dr. Karl Leuger gatan och gick förbi sigmund freud park, Rathause med tillhörande park. Här sitter vi vid parlaments byggnaden. Mycket vacker byggnad som är ritad av en man som bosatte sig i grekland en längre tid.
Mozart park.
Monumentet mot krig som stod på albertinaplatz. Det var också här jag fick benknota i ryggen och vi åt äcklig kringla.
Gatukonst.
Vi gick längst Donau-kanalen. Det blåste mini sandstorm. Vi kikade på mycket klotter och önskade att det var högsäsong för här låg många goa uteserveringar.
Vi drack supergoda kaffe, här åt vi också äpple och kolakaka med någon vaniljsås.

2 Comments

2011-10-17 @ 22:55:46

Fina bilder!

Ni hade det rätt bra?!

Kul att se dig på lite kort också!

2011-10-18 @ 23:36:16

Saknar detta!

inga måsten (mer än att hoppa på rätt tåg) som här hemma.

på tal om hemma sista tapetseringen blev klar ikvall. god. ses imorgon kompis


Design by: DesignbloggarLeave a ReplyName *
Remember me!

Email *

Website adress *

Comment

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!