Del II: Prag

2011-10-08
-Här kommer de bilder som vi har tagit med min nikon.
De inläggen vi gjorde när vi var på resande fot var självklart för allas ögon, men kanske lite extra för våra nära och kära så de kunde hålla koll på vad vi fulirade oss med.
Nu kommer det komma ett inlägg från varje stad. Med favorit bilderna.. eller med några av favorit bilderna för vi har tagit mååånga bilder. enjoy!
.
Vi åkte från härliga Berlin en söndag och anlände tre och en halv timma senare i ett tjugofem grader varmt Prag. Man kan säga att detta var vår första "riktiga" tågresa på vår tågluff - det gick precis så lätt som vi hoppats på. När vi närmade oss gränsen mellan Tyskland och Tjeckien åkte vi ut med en bred flod med ett kulligt landskap - till detta lyssnade jag på Bruce Springsteen och drack kaffe.
.
I Prag regnade det för första gången på vår resa. Vi bodde lite halvdålig en bit utanför "Prags-mitt". Vi drack kalasbilliga öl. Tog massssooor med kort. Letade länge efter den judiska kyrkogården, när vi väl hittade den gick vi inte in för att det regnade och var dyrt. Hybernia var restaurangen med jätte-grillspetten (rekomenderas om ni är där). Vi fick böta för Elin spelade cool och Helena föll för grupptrycket (vi var utan biljett). Vi såg det astronomiska uret. Vi höll hårt i våra väskor på karlsbron (för det ska man tydligen göra). Ett minneskort försvann. Vi träffade ett svenskt par som pekade ut var Karlsbron låg - fast vi inte ens frågat.
Efter ett halvbra intryck av Prag så jobbade det sakta men säkert upp sig i mina ögon. Det slår inte Berlin.. Men vi hade det Jättebra!
.
Guldkornet i Prag: När vi gick upp för den långa backen mot det stora slottet på kullen (som jag inte kommer ihåg vad det heter?) stannade vi på mitten och drack en öl på ett pyttelitet ställe som inte hade något lås på sin toalett. Det var lagom varmt och vi bara njöt.
(När vi drack ölen satt vi och vadslog hur många ölstop Filip-Erik-Marcus hade gjort på sin vandring upp mot slottet -båda hade fel de stannade bara en gång. De var bakfulla)
Vi hoppade av tunnelbanan där vi tyckte att det passade. Utan att riktigt veta det gick vi till de Dansade tornen.
Vi promenerade vidare ut med vattnet och snart såg vi Karlsbron.
Denna byggnade stannade jag vid ett tag. Tyckte det var något extra med denna byggnad.
Vltava rinner igenom Prag och är en biflod till Elbe som vi senare såg rinna igenom Hamburg.
En speleman på Karlsbron - Elin ville väldigt gärna ha hans skiva.

Lång backe upp till slottet kräver sina stop.
Konstutställning i Prags centrum.

Det Astronomiska uret på rådhuset. De stack ut ögonen på mannen som gjorde uret för att han inte skulle kunna göra ett lika fint ur någon annanstans. Värt det frågar Elin sig när hon stod på torget?
(Ett tag efter detta kort kom resans första ösregn därav inte fler kort)

Vi åt mat på Hybernia med stoora grillspett.

2 Comments

2011-10-08 @ 22:59:02

wooaa, snygga bilder, tyvärr massaelin på med massadåliga hårdagar! Hoppas du hade mycsigt i kärra ikväll. själv är jag mätt och trött.

2011-10-14 @ 09:17:11

Sv: Tackar! :) Ja, sammet absorberar ljuset riktigt bra så man får en härligt svart, mörk och djup bakgrund. Testa vett ja :)


Design by: DesignbloggarLeave a ReplyName *
Remember me!

Email *

Website adress *

Comment

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!