Del I: Berlin

2011-09-29
-Här kommer de bilder som vi har tagit med min nikon.
De inläggen vi gjorde när vi var på resande fot var självklart för allas ögon, men kanske lite extra för våra nära och kära så de kunde hålla koll på vad vi fulirade oss med.
Nu kommer det komma ett inlägg från varje stad. Med favorit bilderna.. eller med några av favorit bilderna för vi har tagit mååånga bilder. enjoy!
.
När vi var i Berlin var det varmt och skönt. Alla träden var gröna och gräset var mjukt. Vi åkte tunnelbana så det stod härliga till, kors och tvärs över hela staden. Våra fötter kändes ömma efter alla långa promenader. Vi drack massa god öl och Elin åt den bästa hallonsorben jag någonsin smakat. Jag hittade snygg-tavlor på Hackescher Markt som jag hade köpt ifall jag inte bodde i en ryggsäck. Jag börjde läsa boken Stjärnor utan svindel. Vi hade det allmänt skit-bra i Berlin.
Gulkornet i Berlin: När vi åkte till Kreuzberg och gick längst muren och tittade på alla målningar som gjorts på muren.
Vi promenerade lite på känn runt Alexanderplatz och hittade ett koster (om jag inte minns fel) som var omgjort till någon teater historia.
Vi tog tunnelbanan till Kochstrasse och gick ner mot Kreuzberg och tittade på den enorma biten mur som var kvar.
Vi fortsatte längre ner i Kreuzberg och tittade på massa gatukonst. Och åt goda burritos på ett litet ställe.
Mycket gatukonst, här sprang det råttor så jag och Elin fick pytteskinn på armarna. Det stod också en man på en balkong och tittade när vi sprang runt och fotade som galningar.
Tiergarte, den stora gröna parken som ligger mitt runt "Siegessäule" som föreställer Nike. (Inte syns Nike här inte på denna bild) Detta är Otto, den första rikskanslern om vi inte minns fel?
Vi åt mat på träplankor på Teahouse i parken. Efter det la vi oss på vår filt och drack en flaska vin och spelade kort i det fina vädret. Fint som snus tyckte vi.
Brandenburger Tor, mycket tokigheter. Jag försökte muta Elin att ställa sig vid Darth Vader, men icke att lura Elin.
Något som inte ser så speciellt ut i era ögon, men det var något alldeles speciellt tycker jag. -Holocaust mahnmal.
Här var vi länge.
Judiska museet, betalde en mindre summa och var där hela dagen. Det rekomenderar jag starkt. Här är vi i exile garden.
Hackescher Markt åt vi två kvällar, mysiga resturanger

Vardag

2011-09-27
Har nu samlat mig, har kommit hem, har lagt in alla bilderna på datorn, börjat radera lite bilder, kramat Robin, lagat god mat, sovit gott i Min säng, hjälp Robin att packa, beställt kurslitteratur, legat i soffan och inte gjort någonting, sagt hej till min familj, druckit gott kaffe, knåpar på en höstlista på spotify & vinkat av Robin.
.
Samtidigt känner jag mig lite rastlös? Alla andra jobbar har ingen att umgås med.
.
För er som inte vet ska jag läsa två kurser på jönköpings högskola (distans)
- Digital Bildbehandling
- Visuell Kommunikation
Så idag har jag beställt kurslitteratur, kollat igenom PingPong (bra namn? inte om du frågar mig), imorgon har jag tänkt att ge mig på min första "lektion".
.
Nu ska jag redigera lite fler bilder i väntan på att Sally ska ringa.
By.

Bra-Frankfurt

2011-09-21

Jag är mer postiv idag. Efter att ha strosat omkring i ett soligt Frankfurt, druckit och ätit gott. Så känner jag mig mer glad och lycklig än igår. (så farligt var det inte bara att jag var lite små opeppt på att bo i skithålan)
Men vi har listat ut vad det luktar i byggnaden. På vårt rum.. Icke mögel utan Avlopp. På toan.. (delade toan) fukt och rök. I hallen.. gamal instängt mögel blandat med rök.
En natt kvar. Håll ut
.
Som sagt strosat runt på frankfurtsgator, hittat mysiga butiker, åt väldans god lunch gått ut med Main, Solat oss mm. Vi har avsutat dagen med att äta tapas och druckit vin på ett mysigt ställe. Nu sitter vi här!
.
Vi är väldigt osäkra på när vi kommer hem, allt går i vågor. Vi bestämde igår att vi skulle prata om det idag så..
Helena frågar Elin - Hur känner du?
Elin - Jag vet inte, hur känner du?
Helena (astrött efter allt vi gått och asigt mätt) svara - Alltså just nu känns det som att vi bara fördriver tiden och väntar..
Elin - SKÖNT att du säger det. För både mitt psykiska-innre och mitt psykiska-yttre säger att jag är jävligt trött. Och om jag dessumtom frågar dom andra både ett, två och tre i mig så säger dom också det.
Helena - Va?
Elin - Ja och dricker lite med kaffe.
Med detta sagt så ska vi kolla igenom vad det kostar en gång till innan vi bestämmer oss..?


Skit-Frankfurt

2011-09-20
Sitter i vårat äckelrum. Jag längtar hem. Bitter? JA. Men Elin min allra finaste tjej är postiv för två och det är inte första gången hon räddar mig ur "knipan".
Jag kommer vara en lycklig tjej när skitdagarna i frankfurt är över.
Elin flirtar med "hotellägaren" (man kan inte kalla detta hak för ett hotell för det luktar funkey och är små äckligt) så jag antar att vi kommer överleva dessa två nätter.
Men som "hotellägaren" sa - "soo if i die you come in anywayy.. witt that key"
Elin svarar - "then I take over" Helena tänker.. fy fan.
.
Tänk er senariot två söta tjejjer sitter trötta på ett tåg.
Den ena säger: Jag känner mig lite sliten. Den andra: Jag med, mitt huvud är fullt.
Den första säger: Jag skulle vilja ligga i soffan och inte göra någonting. Den andra: Jaaa åh kolla på en film och äta maaat. Typ klyftpotatis med en enkel jävla sås.
Den första: Jag längtar hem fast inte hem hem utan eller jo hem hem men efter vardagen.
Den andra: Vi kanske är lite mätta.. ja?
Hur som helst efter mååånga glada timmar, efter galet mycket trevligt, efter många fina städer, efter sol, efter snö, efter regn och efter böter. Så känner vi oss ganska mätta. 
Efter skit-frankfurt har vi bokat en natt i Hamburg sen får vi se. Som det ser ut kommer vi i helgen. 
.
Zell am See var mysigt, det snöade. Snöade och snöade. Det snöade så mycket så mycket så vi inte ens kunde åka upp på berget. Vi gick till en simhall och badade ångbastu och simmade istället. Hade picknick på rummet gick drack  gott kaffe på ett mysigt cafe, åt god kvällsmat på kupferkessel. Ät där om ni är i Zell Am See.
.
Hej Svejs alla godingar där hemma snart ses vi!


Austria - zell am see

2011-09-18
Zell am See har sett bättre dagar tror jag.
Åkte från ett trettio grader varmt kroatien igår, kom fram och somnade i ett ljummet slovenien, åkte från ett varmt Slovenien vid lunchtid och anlände till ett regnigt och kallt österrike vid halv fem idag.
.
Som sagt det regna när vi kom fram, vi drog på regnskydd (första gången vi behövde använda det) på väskorna, regnkläder på oss själva och började strosa.
Vi hittade något som liknade huvudgata och vimmsa in på första bästa hotell.
Här bor vi bestämmer vi. Glada. Betalar. Frågar finns det internet? Jajjemen! Ännu gladare.
Mannen vi betalar till frågar -var är ni ifrån? vi svarar. Han frågar -Var har ni varit? Vi svarar glatt kroatien och massa andra ställen. Han säger bättre ni hade forsatt längre ner för om några dagar är vintern här.
Vintern..? Men var tog hösten vägen tänker vi? Skakar ganska snabbt av oss den ledsna känslan och den konstiga meningen. För vi har tak över huvudet. 
En trappa upp sätter vi in nyckel och vi har ett större rum än vår lägenhet (nästan) fräscha sängar, stort badrum, tv!.
Glada sätter vi på tvn för vi är utmattade... Kommer in på en sån där kanal som finns för att raportera väder och eventuella snödjup.
Imorgon: SNÖ. Snö? Elin - "ni måste skämta"!
Tanken var när vi åkte hit var att vi skulle vandra lite lätt någon mil och kolla på fin utsikt. Japp här står vi med joggingskor och tunna regnjackor i kylan. Vi får helt enkelt se vad som händer och sker imorgon. Vi har bokat en till natt här. Kanske blir det bara att dricka kaffe och läsa bäcker vem vet?
Postivt är att vi har ätit super gott ikväll, jag har ätit kött och bakpotatis, inga pommes och inga pizzaslize. Fyllt på mitt potatis förråd, underbart :)
.
I skitväder kan man inte annat än att tänka på sin egen säng och sin egen Robin.
Men vi hänger inte läpp.. skitväder här kommer vi!

Gottit

2011-09-16
Veckan här har gått snabbt, vi har inte gjort mycket. Egentligen ingenting men det är väl precis det man ska göra ,ingenting? Vi läser böcker, dricker öl och vin, badar, badar, solar och sist men inte minst vi äter skit massa skit. Så nu vill vi vandra i österrike och få bort lite rumpa.

Vi har packat våra ryggar och nu sitter vi här och bloggar lite innan vi ska beställa in våra dyra pizzor. Vi äter ingen fin-mat men här är inte dyrt direkt. Vi drack fyra glas vin, åt varsin hambuger tallrik och åt efterrätt för 160 svenska kronor igår. Imorgon går tåget mot Slovenien för att stanna en natt innan vi åker vidare mot österrike.
Just nu sitter vi och kollar lite tider från slovenien till österrike, och elin rockar rumpa - hon börjar bli galet grym på att hitta tider och förbindelser min lilla elin.
.
Mamma och Pappa jag saknar er, men vi mår bra.
Jennie kul att lägenheten börjar arta sig.
Robin du vet. Jag saknar dig. Mycket.


Puvla

2011-09-12
Pula pula pula, jag vet inte var jag ska börja. Först tänkte vi båda att detta stället..?
Men åh vad detta stället passar oss perfekt. Nu har semestern börjat på riktigt.
Vi äter frukost vid nio på balkongen, efter det går vi sakta med säkert ner till "vår stenstrand", där det är var det så lite folk idag så det får plats på min och elins hand.
.
Idag har vi varit i Pula centrum, gått i små butiker, ätit glass, strosat lite på en marknad och varit på tågstationen. Så nu har det ordnat sig också så vi vet att vi kommer här ifrån, Ljubliana åker vi mot på lördag.
Ikväll ska vi laga mat i lägenheten och äta lite brieost.
.
Robin saknar dig. Spela av dig allt du har för det blir det inget av när jag kommer hem :) Skämt och sido.
Jag kommer hem och kramar dig innan du åker, lovar.
.
Mamma och Pappa vi har det bra!



Pula

2011-09-10
Efter mycket slit med tung väska och varma grader kom vi fram till vår lägenhet. Vi tänkte Plua är litet. Litet må der vara men det var många kilometer till vår lägenhet och vi gick..
Snäll kvinna hjälper oss (tredje peronen vi frågat) säger att det är långt kvar fast person två sa att det bara var två kilometer. Hon rekomendera bussen. Vi tog buss men bara i några meter innan vi skulle av värt det? Knappt.. svetten rann som det var.
.
Men nu är vi i solen. Vi har över trettio grader.  Vi har redan glömt hur tunga väskorna var så vi är glada.
Vi dricker öl och vin på vår balkong som är det enda mysiga att vara på i vårt rum.
En liten stenstrand ligger några meter bort och vi badar och badar!
(Jennie vi badar faktiskt riktigt mycket, elin var lite tant imorse men sen har hon fiskat till sig)
.
Robin jag saknar dig!
.
Mamma och Pappa vi har det kalasbra. (Bli inte oroliga om vi inte hör av oss)
.
Bloggen kommer vara lite off ett tag pga av internet brist. Men kanske någon gång till nästa vecka.


Bild från när vi var i Berlin och gottade oss!

Kroatien

2011-09-08
Tåg - Tåg - Buss - Tåg men nu är vi framme efter sex timmar. Så det har inte hänt mycket mer idag.
Vi har ätit lite, druckit billig öl och snart ska vi sova. Vi är kalas-trötta!
.
Vi längtar till Pula. Vi vill sola och bada. Hopppas solen kommer lysa på oss massor.
Imorgon väntar en lika lång resa.
.
Hipp hurra för Skype. Pratat med Robin nu pratar jag med min syster yster. Det känns skönt.

Det blir inga frågor idag känner jag.
Elin fastnade med ryggäcken i tågdörren när vi skulle byta tåg. Sen vid gränsen till kroatien kom det på massa poliser, tullkvinnor och andra konstiga människor så vi blev nästan rädda. (inte riktigt, men nästan)
.

Wiiin

2011-09-07
Meningen med tågluff är väl att man kan ändra sig...
Vi hoppar över Ungern och Budapest helt och hållet. (Annelie och Titti - Vi är ledsena det blir inga tips från oss. Hoppas ni tycker om oss ändå)
.
När vi gick på Wiens varma gator idag blev vi undermedvetet jättesugna på att bada. Sannigen är att vi får åka långa omvägar om vi ska från Budapest till Zagreb. Vi tågar nog inte riktigt på högsäsong. Så vi åker raka vägen från Wien till Zagreb, stannar en natt där och åker vidare mot Pula morgonen där på.
.
Vill också säga att jag gillar Wien. Vi har gått runt i innestaden hela dagen, efter vi lunchat gick vi till Donau-kanalen och gick längst den ett tag. Vi gillar att bo centralt. Ikväll blir det nog pizza.

Fråga nummer 9
Vad fick Helena i/på ryggen när vi satt och åt en kringla på Albertinaplatz?
(1) Ett söndertuggat ben av något slag
(x) En fågelskit från en duva
(2) En skitstor kastanj




Till Solkulla
HEJ ALLA BARNEN PÅ SOLKULLA!
Vi har det jättebra. Vi åker mycket tåg och äter mycket god mat.
Egil vi var faktiskt väldigt högt upp, vi hade gått länge upp för en lång backe. Vi blev trötta.
Faedon det är bra att ni har det bra utan oss. Elliot vi kommer snart hem till Solkulla igen.
(Carola jag och Elin är tacksamma om ni inte läser allt högt :) )
Imorgon ska vi åka till Kroatien och sola och bada.
Kram Elin & Helena

Wien

2011-09-06
Vi är nu i wien, Vi bor på ett hotel i stadskärnan. Och vi gillar det. Men det är dyrt, mycket dyrare att bo än på de andra ställena.

Några rätta svar vill ni väl ha?
Elins rätta svar hittar ni här så klart.

Svar på fråga 5 Vad såg vi arbetarkillen göra i Prag?
(1) Han plockade fram snorredoppen (?)
- En lite små stressad Helena och Elin kollade nervöst åt ett annat håll och började små springa. Kanske blev han nödig?

Svar på fråga 8 Varför fick vi böta?
(x) Vi åkte utan biljett på metrobanan.
- Det var en gång två tjejjer, de tjejjerna var bästisar. De var ute på en resa. Den ena flickan var fast, tålig och inte hemlängtig alls. Men den andra lilla flickan var mesig, hemlängtig och inte så fast (?). Den mesiga flickan tycker att man absolut ska köpa biljett på metrobana för tänk om man blir påkommen på att tjuvåka. Den tåliga flickan säger.. - Det kollar dom aldrig? De första dagarna på resan köpte den mesiga flickan biljett efter biljett medans den tåliga flickan ständigt hoppade över och tyckte nästan att den mesiga flickan började gå över åt till den töntiga sidan. Så den mesiga flickan tänker att nu ska hon vara tuff hon också.
De åker första dagen i Prag utan biljett - Inga problem. Kanske imorgon också? Gud tänkte nej så kul ska dom inte få ha det. Gud straffar De båda flickorna med en man som ber om deras pass följer med de till uttagsautomaten och ber dem ta ut 1600czk. Fan tänkte den mesiga flickan. Fan tänkte den tåliga flickan. Så nu köper de biljetter härdan efter. Snipp snapp så var denna saga slut.

Typ så. Helena var lite bitter, Elin lika så. Men nu skrattar vi åt det.
Elins kommentar - Vi är så rika!


Fråga mig inte om bilden.


Česká republika

2011-09-05
Hej, om ni blickar snabbt på bilden vill jag börja med att påpeka Nej jag är inte sur. Det kan till och med Elin intyga. Vi hade ont om batterier och Elin - Neniiiii titta hit. Jag tittar? hu? Bild. Har varit lite så hela dagen så detta blev den bästa (?) bilden på mig. Sen vill jag passa på att säga att vi tar massa fina bilder med min stora kamera men dom kan vi inte öppna på den här datorn så ni alla får hållas tills vi kommit hem.
.
Vi har gått och vi har gått och vi har gått idag. Lite ljug men också mycket sanning. Vi har gått upp för en jätte lång backe Hradcany upp till ett jätte slott. På vägen upp drack vi öl och på vägen ner med. Och efter det började det regna lite så då var vi tvunga att dricka en öl till.
Vi åt på Hybernia (tack Emil, Julia & Anna) som var ett trevligt ställe. Rekomenderar det om ni ska hit någon gång. Imorgon åker vi mot Wien...
.
Men det har inte bara varit roligt idag..
Fråga nummer 8
Varför fick vi böta 1800czk ikväll?
(1) Vi gick på privatmark (grönområde vid slott tydligen)
(x) Vi åkte utan biljett på metrobana
(2) Vi var för lättklädda i Synagogan

- De rätta svaren kommer imorgon.
Ni glömmer väl inte Elins frågor här.

(Sen pratade jag med Robin i 9:51 minuter det blir dyrt, men så värt det
Love you.)





I Prag

2011-09-04

Vaknade i Berlin - ska sova i Prag.
Först vill jag börja med att säga att JA jag har svårt för att stava, JA jag har svårt med särskrivning. Jag skyller helt och hållet på min far. (om jag nu kan göra det). Jag hoppas att Alla har överseende (ja jag frågade Elin hur överseende stavades) med detta - även du min fina Robin.
.
Sen vill jag också säga ja vi lever lite "hej vi närmar oss 50 års livet" på denna resan. Men vi gillar det. Vi går och vi går och vi går tills vi inte orkar mer. Och sen trycker vi in massa öl när vi tycker att det passar. Här i Prag passar det nästan hela tiden i och med att man inte kan kalla ölen dyr här.
.
Vi har nu kommit till Prag, Kul historia föresten. Vilka tror ni hade tänkt att sitta kvar på tåget en timma till - för vi är då inte framme i Prag ännu..? När tåget nästan är öde känner jag och Elin att det är dags att ställa sig upp och följa strömmen. Så nu är vi här, det är så kalasvarmt så ni anar inte. Svetten lackar men vi ska inte klaga.. och inte ni heller för jag har hört att ni har haft det varmt idag med.
Imorgon ska vi göra staden!
.
Niklas kul att du har märkt skillnad på min och Elins blogg.

Fråga nummer 5
Vad ser en förvirrad Helena och Elin en arbetarkille göra på en bakgata i Prag?
(1) Plocka fram snorredoppen
(x) Trilla från ett lasbilsflak
(2) Drog en redig nys så han drog huvudet i byggställningen


Bär liin

2011-09-03
Elin och Helena vill säga till sina fina mammor att det är bra om ni kommer överens om vilken mamma som är ett eller två. Eller får ni börja skriva era egna namn för vi har lite svårt att märka skillnaden.

(Min mamma Maritha: Jag och Elin förstod att det var viktigt att vi fick veta att Jennie sov igår, vi hoppas att hon sov gott. Jag tycker det är kul att du har hittat hit, kanske pappa med snart? Hoppas ni mår bra!)

Det har varit en kalasvarm (kalasvarmt = över 25 grader) dag i Berlin. Elin kallar det tropsikvärme, jag kallar det kalasvarmt. Vi har åkt fel med spårvagnen, Ätit vår första glass, Checkat in Olympia Stadion, Parkhäng i Tiergarte, Varit på Marknad, Druckit öl, Solat och mycket mycket mer.
Imorgon åker vi vidare mot Parg så..

Berlins Plus - Gatukonsten, Vårt boende, Judiska museet - ska ni hit gå dit!, Berlin muren,
Blandningen mellan gamla och nya byggnader,
Vår karta - har gjort att det är möjligt för oss virrpannor att komma runt (Mamma, Pappa och Jennie Elin är mycket sämre än mig på att hitta - MYCKET) Säkert massa fler saker men jag är jätte trött nu.

Berlins Minus - Inga toaletter är gratis inte ens dom man äter på - stackars kvinnor som sitter vid toalett dörren får vika servetter vi ska torka händerna på och ta betalt då såklart.


Berlins ? - Får inte männen är bära kortbyxor?
Cyklisterna? Att inte fler blir påkörda?



Ni får själva hålla räkningen i vår lilla frågetävling. Den som vinner.. Den vinner ära och... något som vi inte har kommit på ännu.

Svar på fråga nummer 2: Vad hände vid halv sju snåret? (liten luring alla svar är helt klart möjliga)
(1) Helena fastnade i spärren
(2) Elin välte en 1½ meter stor fläkt.
- Till mitt försvar kvar klockan halv sju på morgonen och jag hade sovit på ett tåg, mina reflexer var sådär. Har ingen aning om vad Elins försvar var.

Svar på fråga nummer 4: Vad såg vi i parken?
(2) En ny duschad naken man.
- Helena till Elin: Elin ser du? Vad? Men ser du inte..? Vad? Han vid cykel? Var? Han är naken? MEN VAD GÖR HAN? Vi ser två personer till nakna på en gräsplätt mitt i Berlin.

Barliz

2011-09-02
Mamma (hoppas pappa också) kul att ni har hittat hit, antar att det är med på tryckning från min lilla lilla syster.
Robin dåligt att inte du hittar hit. (puss ändå)

Parkhäng med lite vin och chips och judiska museet. Avslutade med en trevlig middag någonstans som jag inte kommer ihåg var vi var.

Fråga 4 kommer här (fråga tre finns på elins blogg)
Vad såg Helena & Elin i tiergarten (stor park) runt vid ett snåret?
(1) En kvinna som fick slag anfall på en parkbänk i närheten
(x) En arbetar man som körde liten grävmaskin körde över en duva mitt framför ögonen på oss
(2) En ny duschad naken man som stod vid sin cykel

GISSA PÅ VI TYCKER DET ÄR SKIT KUL!


Singer 109

2011-09-01
Hej Hopp Berlin är Topp (? )
Först Hej Jennie hoppas din sängär mjuk och att Ikea har varit snälla.
Sen Daniel din dator jag säger bara TACK (tack tack och tack).
Sist men inte minst Robin - puss.
.

Vi ligger redan i våra faktiskt galet goa sängar om man jämnför med sjs skit sängar. Vi kom fram vid tidigt klockslag och har inte kommit till våra rum innan fem ikväll så nu gick luften nästan ur oss. Som jag försökte uttrycka oss innnan är vi kalas glada för att vi fick låna Daniels dator speciellt en kväll som i kväll.
.
Elin och jag har haft en jätte bra dag. Lite Berlinmur, lite checkpoint, lite mat, tunnelbanor, öl, sol, gatukonst, mer tunnelbanor, monument och mycket mycket mer.
.
En liten ett, kryss, två fråga kommer här.
Fråga nummer 2! (fråga nummer ett finns på elins blogg)
Vad hände kl 06.32 i toalettrummet på Berlins station?
(1) Helena tappade "toalettbiljetten" och fastnade med väskan och hela alltet i spärren?
(X) Elin somnade med tuggumi i munnen på tåget, som hon nu upptäckte satt HÅRT fast i hennes hår?
(2) Eller välte Elin en 1½ meter lång värmefläkt när hon skulle på toa?


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!